Мечтайте и ще намерите пътя към себе си

Йоана Захариева, за нея знаем, че тя е актриса, поп певица и обича да танцува. Завършва Пловдивския университет “Паисий Хилендарски”. Възпитаник е на театралните класове 4xC. Обича животните, има чувство за хумор и винаги се стреми да изглежда добре. За мен е изключително удоволствие днес да ми гостува очарователната Йоана Захариева – Джони.

yoana-online-audio-converter.com_

Здравей, много се радвам, че си тук, че отдели време да дойдеш в това наше супер студио.

Аз благодаря за гостоприемството. Здравейте! Изключително ми е хубаво да бъда гост на теб и на това прекрасно пространство.

Пътят на Йоко Захариев от театъра до хотелиерския бизнес?

Пътят… той е по скоро от артиста към хотелиера, защото кризата ме налегна в един момент. Всъщност след театрала имах малко практика в музикалния театър “Стефан Македонски” почти десет години, след което започнах самостоятелна кариера на изпълнител и там някъде родих вече две деца едно след друго и всъщност може би по скоро не можех да съчетавам семейството със нощните участия и се пренасочих.

Ти си била възпитаник на Николай Георгиев и все още си, защото настоящето и бъдещето съществуват. Какво е да работиш с Николай Георгиев?

Да работиш с Николай Георгиев е голяма история. Първо, защото той е от много малкото хора, които водят работния процес със изключително спокойствие и мъдрост. Това ще го запомня завинаги, защото след това ми се е налагало с доста други хора да работя. Слава на Бог, че това е моя учител,. Това е моят първи и последен учител, който с изключително търпение, с изключителна всеотдайност и с много… как да кажа? Позицията му е на човек, който те оставя от теб да излезе енергията и идеята.

Омайва, нали?

То е много повече от омайване. Истинското учение е така. Аз впоследствие вече съм чела и по-духовни книги, които именно това казват, че учителят дава, но от теб идва първопричината.

-Кой е най-хубавият ти спомен, докато си била в театър 4xC?

-Оо! Те са толкова много спомени че… това са години със спомени. Няма как един спомен да назова. Но той винаги е бил опората, винаги е бил стожера на всички нас. Но няма да забравя, имаше един случай във който беше се отказал от нас и се беше затворил в къщата си като болен от мъка или разочарование. Не помня. Много ни се беше разсърдил и край. Всичко приключи, заразделя се с нас. И помня, че всички ние от класовете се организирахме да отидем до тях, но бяхме уплашени деца. Нямахме куража да отидем и да ударим по масата и да кажем –„Господине, чакайте малко! Какво сега? Не може да се сърдите…”. И си спомням, че седяхме отдолу под къщата и аз единствена събрах смелост. Много се бях ядосала. И се качих горе и почнах да му се карам –„Господине! Вие какво си въобразявате? Как ще ни оставите? Я ставайте веднага! Не знам откъде съм събрала този кураж, но си спомням, че го изправихме на крака и нещата се оправиха.

Обичаш животните?

Да, наложи ми се покрай моите деца. Вече имаме три броя вкъщи.

Три броя животни, или три броя деца?

Два броя деца и три броя животни –две котета, едно куче лабрадорче и две пубертетчета.

Каква е разликата между животните и хората? Има ли нещо човешко в животното?

В животните има много мъдрост. Освен това, те остават вечните деца. Те затова не могат да се сърдят и не са злопаметни, както и децата не са злопаметни. Хората казват, че имало разлика между котките и кучетата. Има разлика до толкова, че котките са по-мистични същества, докато кучетата са по-екстровертни. Иначе, когато са твоите животни, те носят много хубава енергия. Един духовен учител ми беше казал, че животните общуват със Астрала и те закрилят.

Имаш ли си любима детска песничка?

Детство мое ми е любима детска песничка.

Ако един ден, някой дойде и ти каже: – Днес е твоят ден. Имаш право да управляваш България, както намериш за добре. Какво би направила за този един ден?

Ще разреша проблема с донорството например. Ще дам абсолютно зелена светлина. Това ще е първото нещо, което ще направя. Тази тема е много дълга и много дълбока. Те са много нещата, които… но за 24 часа едва ли можем много да направим.

Какво би пожелала на младите хора?

Бих им пожелала да не спират да мечтаят, защото мечтите са безплатни. Аз го открих този начин на терапия в един от най-трудните ми моменти и просто започнах да мечтая без граници. И искам да ти кажа, че тогава човек намира пътя и начина и към себе си, и към външния свят, така че, не спирайте да мечтаете, защото мечтите са безплатни!

Кацнала ли е птицата щастие на рамото ти?

Много е важно за човек какви са му желанията и какво иска от този живот. Също смятам, че е хубаво в един момент да спрем да желаем толкова много и да се смиряваме повече и да се задоволяваме. От една страна, да. Аз съм толкова щастливо-обградена от хубави хора, и приятели, и децата ми и животните. От друга страна аз много още искам. Разбираш ли? То просто не ми стига. Така че отговорът е някъде по средата. 

Андриян Асенов

Подкастът “Очи в очи с Андриян Асенов” е финансиран от Национален Фонд Култура.